Basketbalový klub mládeže Nitry

BKM SPU NITRA

Železničiarska 15
Nitra
94901
Instagram: @bkmspunitra

bkmspunr@gmail.com

Premiérová účasť žiakov Nitry v EYBL U14

15.09.2018 09:06

Pre zverencov Ľubomíra Urbana je táto sezóna špecifická. Vôbec prvykrát v histórií sa žiaci Nitry predstavili na medzinárodnom fóre. Premiérový ročník Európskej mládežníckej basketbalovej ligy (EYBL) si "odkrúcajú" hneď na domácom turnaji. Pod Zoborom sa koná prvá časť turnaja EYBL skupiny A, v ktorej sa basketbalovým priaznivcom predstavilo 9 európskych basketbalových škôl. 

Nitrania odštartovali turnaj štvrtkovým zápasom, v ktorom nastúpili proti poľskému súperovi  UKS Chromik Žáry. Zverenci Ľubomíra Urbana v ňom ťahali za kratší koniec. Bodové manko však dokázali stiahnuť v záverečných sekundách. Napriek tomu po nepremenenom trestnom hode sekundu pred koncom stretnutia podľahli Poliakom najtesnejším rozdielom 70:71.

BKM SPU Nitra - UKS Chromik Źary 70:71

Nitra: Urban 26, Šimko 18, Kulčár 7, Valentíny 7, Kováčik 4, Varsík 3, Matejčík 2, Kašper 2, Rumpík 1, Barina, Broškovič, Vizi

 

Dramatické stretnutia priniesol aj piatkový zápas. V ňom nastúpili hráči BKM SPU Nitra proti kvalitnému súperovi z Rumunska. Basketbalisti C.S.U-BT Kluž Napoca sa ujali vedenia v zápase. Rozdiel pár bodov si udržali aj v polčase, v ktorom viedli 37:31. Dráma pokračovala v tretej časti hry. Nitrania dokázali stav stretnutia vyrovnať. V jeho samom závere napokon naklonili bodové skóre na svoju stranu a rumunský celok porazili v pomere 66:60.      

C.S.U-BT Cluj Napoca - BKM SPU Nitra 60:66 (37:3)

Nitra: Šimko 19, Urban 14, Valentíny 13, Kováčik 8, Kulčár 5, Broškovič 3, Kašper 2, Varsík 1, Matejčík 1, Rumpík, Barina, Vízi