Basketbalový klub mládeže Nitry

BKM SPU NITRA

Železničiarska 15
Nitra
94901
Instagram: @bkmspunitra

bkmspunr@gmail.com

Benko: V kolektíve je najväčšia sila

23.04.2024 09:18

Sezónu tento víkend ukončili nitrianski kadeti. Zverenci trénera Štefana Gabriela si v skupine SILVER Stred počíňali v jej základnej časti výborne. Vysoké bodové výhry ich predurčovali aj na možných favoritov nadstavbovej skupiny, napokon však zaujali konečné tretie miesto. 

Streleckým lídrom družstva našej "sedemnástky" bol Benjamin Benko, ktorý si na konto pripísal v priemere 27 bodov na zápas. " Musím povedať, že v tejto sezóne sme sa posunuli míľovými krokmi vpred. Vďačíme za to, nie len nášmu trénerovi, ale aj celému družstvu. Ukázalo sa, že v kolektíve je najväčšia sila" : hodnotí nitriansky odchovanec. Kadeti Nitry túto sezónu pôsobili v skupine SILVER Stred. Aké boli ich predsezónne ciele? " Pred sezónou sme nemali úplne najväčšie očakávania. Po pár zápasoch sme sa však dostali na víťaznú vlnu. Tým sme každému ukázali, že my basketbal hrať vieme. " O tom svedčí aj tabuľkové umiestnenie. Nitrania sa po základnej časti s bilanciou desať výhier a dve prehry stali lídrami svojej skupiny. 

Následne ich čakali súboje v nadstavbovej časti o 1.-4. miesto o šanca zabojovať z prvej priečky o baráž. Tu však prišli zdravotné komplikácie družstva, ktoré neobišli ani mladého Benka. "Zranenia a choroby nás trápili počas celej sezóny. Sila nášho kolektívu však dokázala odporovať aj týmto okolnostiam. Sám som si prešiel nepríjemným zranením členka. Veľmi ma mrzí, že práve v rozhodujúcich zápasoch nadstavby som nebol schopný chalanom pomôcť k vytúženému prvenstvu v bojoch o 1.-4. miesto. Napriek mojej absencií však ukázali charakter a som na nich hrdý." Okrem kapitána družstva našich kadetov sa ukázal potenciál viacerých hráčov, ktorí dokázali "mančaft" trénera Štefana Gabriela potiahnúť k výborným výsledkom. "Oproti minulým rokom sme jednoznačne zlepšili naše basketbalové zručnosti, streľbu aj prihrávky. Chyby podľa mňa nastali hlavne v zle odkomunikovaných situáciách v obrane a unáhlených rozhodnutiach v útoku:" reaguje Benjamin na margo hry svojho tímu. 

Pre 201 centimetrov vysokého basketbalistu Nitry sezóna nekončí. Pracuje naďalej na svojom sne." Verím v to, že s basketbalom neskončím nikdy. Je to krásny šport, v ktorom sa môže presadiť každý, kto je ochotný a má chuť neustále bojovať a zlepšovať sa. Presne kvôli tomu, je mojim cieľom zlepšovať sa ako osoba na palubovke, ale aj mimo nej. Dúfam, že svojou prácou dokážem chalanov motivovať natoľko, aby sme si všetci raz splnili svoje sny:" uzavrela (pevne veríme) ďalšia basketbalová nádej našich paluboviek - Benjamin Benko. 

autor a foto: Daniela Okošová