Basketbalový klub mládeže Nitry

BKM SPU NITRA

Železničiarska 15
Nitra
94901
Instagram: @bkmspunitra

bkmspunr@gmail.com

Tím mužov Nitry naberá reálne kontúry

12.07.2018 09:49

Pod Zobor sa vracia seniorsky basketbal. Muži nastúpia v 1.lige pod menom Basketbalovej akadémie Nitry.  

Po ročnej pauze sa Nitra vracia na mapu mužského basketbalu. Myšlienka, ktorá stála za zrodom nového tímu je hlavne umožniť hráčom nitrianskej basketbalovej akadémie pokračovať v hráčskej kariére v družstve mužov. Nedávné výsledky kadetov, úspechy tímu mladších žiakov a individuálne výkony hráčov v jednotlivých mládežníckych kategóriach napovedajú, že s nitrianskymi odchovancami možno rátať aj do budúcna. V nasledujúcej sezóne sa v dorasteneckej lige opäť predstaví aj družstvo juniorov Nitry, z ktorých niektorí sa objavia aj na súpiske seniorského družstva. Na obnovení tímu mužov pracujú kompetentní už niekoĺko mesiacov. Teší nás, že sa veci pohli správnym smerom a klub BKM SPU Nitra už podal prihlášku do 1.ligy mužov.   

 

Klub mužov reprezentuje vrchol pyramídy Basketbalovej akadémie mládeže Nitry, preto nastúpi v sezóne 2018/2019 pod jej menom - BKM SPU Nitra. Logo je v tradičných nitrianskych bielo-modrých farbách. Ako vysokoškolský klub pôsobiaci pod záštitou Slovenskej poľnohospodárskej univerzity, ktorej športová hala budem domácim stánkom družstva, bude maskotom sova, symbol vzdelania. Panoráma mesta háji našu Nitričku. Tradičný rok 1952 ako rok zrodu basketbalu v meste pod Zoborom a dve zlaté hviezdy, ktorými si spomíname na úspechy mužského nitrianskeho basketbalu. S menšími obmenami prejde na toto logo aj samotná akadémia. 


O účasti v nižšej súťaži rozhodol hlavne rozpočet, nakoľko je 1.liga finančne menej náročná. Snahou družstva mužov nie je hneď postúpiť do vyššej súťaže, ale popasovať sa s konkurenciou, otestovať perspektívu mladých odchovancov a hráčov zo spolupracujucích klubov na úrovni regiónu. Zároveň však podávať dobré výsledky a vzbudiť opäť záujem o mužský basketbal v meste pod Zoborom. Zodpovednosť za skladbu družstva na seba prezval v basketbalových kruhoch dobre známy Ľubomír Urban, ktorý bude zároveň "kromidelníkom" Nitranov. Hneď v úvodnej sezóne sa na súpiske mužského tímu objaví aj trojica Nitranov juniori Matej Medo, Jakub Horinka a Matej Trepáč.

 

Širší káder tímu mužov BKM SPU Nitra na sezónu 2018/2019:

Tréner: Ľubomír Urban

Asitent trénera: Igor Gavalovič

Vedúci družstva: Jozef Mečiar

PR Manažér: Daniela Okošová

BKM SPU Nitra: Treml Jozef (MŠK BK Žiar nad Hronom), Lycius Richard (hráč B tímu Levíc), Vencelík Adam (AŠK Slávia Trnava), Pondela Jakub, Magdolen Matúš, Pavol Jaroslav (všetci MBA Prievidza), Medo Matej, Horinka Jakub (obaja BKM SPU Nitra), Trepáč Matej (AŠK Slávia Trnava), Eperješi Šimon (KB TU Košice) Láštic Juraj, Javor Dávid (obaja BK Lokomotíva Sereď), Kohút Patrik, Herceg Jakub (Trnava), Lukniš Jaroslav (ŠBK Junior Levice)